tirsdag 25. januar 2011

Herlige naboer

I natt, klokken to, våknet jeg av latter og skravling. Jeg bor på en satra, eller kloster, og i går inntok to indiske familier naborommet. Veldig hyggelig, men du verden så bråkete. Og ikke trenger de søvn heller. For de begynte klokka to og de gav seg ikke før ved frokosttider.

Hensyn til de andre gjestene tok de heller ikke, for de gjorde ikke det minste forsøk på å snakke lavt eller le uten å skru volumet på full styrke.

En trøtt Johnny Haglund så de første solstrålene i dag gjennom øyne store som blyantstreker. Men det nytter ikke å bli sur, for slik er det i India. Og grunnen til at disse familiene var så veldig snakkesalige, var fordi datteren til den ene familien nettopp hadde fått fjerde plass i en danse -og sang konkurranse…
Jeg lover å ikke komme nærmere tilbake til denne konkurransen i Vi Menn…
      Bildet under er av en munk på 17 år, som har levd i dette klosteret siden han var syv. Han hevdet han selv tok avgjørelsen av å gå kloster. Altså da han var syv år gammel forstod han brått at et liv med piker, vin og sang ikke var noe for han?
Mmmm? Går vi på den??

Bildet under munken er fra nå i kveld. Det har vært ganske kjølig her, men i kveld ble det plutselig litt varmere (for en nordmann så er det varmt og godt her uansett). Men straks myggen, som har vært kald på føttene de siste dagene og derfor holdt seg hjemme, oppdaget at det var litt varme i lufta, gjorde de stormangrep.

De kom i flokker på flere tusen og kastet seg over en nordmann med tjukt og næringsrikt blod.

Dette bildet tok bare ved å rette kamera opp i lufta. Vinner neppe World Press Photo pris med det, men bildet beskriver i alle fall litt.


I morgen reiser jeg videre østover. Mot staten Arunachal Pradesh. Mer eventyr i vente…


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar