torsdag 20. januar 2011

Første innlegg fra satelitt dingsen!

Jeg blir aldri lei av å stå opp i otta for å fotografere. Etter så mange år med kamera rundt halsen, så synes jeg fortsatt dette er utrolig morsomt. Intet unntak i dag.

Jeg var oppe med hanen, lenge før det ble lyst, og like etter stod jeg på Brahmaputras bredder. Herlig!
Lyset var ikke det helt store, men sånn er det jo. Det handler bare om å gjøre det beste ut av det.
Sammen med mr. Moon, ruslet jeg langs breddene av denne gigantiske elva, som dessverre begynner å bli kraftig forurenset og forsøplet. Overalt ligger søppel og ikke minst møkk fra mange av Guwahatis innbyggere.
De bruker nemlig elvebredden som toalett. Ikke uvanlig på noen måte verken i India eller mange andre land. Likevel, det som stadig vekk undrer meg er følgende: Etter å ha gjort fra seg, tar de et bad i det samme vannet de akkurat har bæsjet i! Enda verre er det kanskje at hit kommer også grønnsakshandlere og vasker grønnsakene sine før de skal selges på markedet. Grønnsaker er med andre ord ikke alltid like sunt!
Etter å ha tilbrakt et par timer langs Brahmaputra, var det tid for frokost. Jeg skal ikke daglig fortelle hva jeg spiser til frokost, lunsj og middag, men frokosten i dag hadde en liten bismak…
”Fresh lime soda” er ganske vanlig i India. Det er rett og slett fersk lime som presses i et glass med en Farris lignende drikk. Men der jeg tok frokosten i dag tidlig, puttet de et elegant lag med aluminiumsfolie over glasset, slik at man ikke kan se ned i det. Så lagde de et hull til sugerøret og serverte meg.
Jeg slurpet i vei, og det smakte ganske godt. Det eneste jeg stusset over var at de klumpene med fruktkjøtt, ikke smakte fruktkjøtt i det hele tatt. Smart som jeg er, så ventet jeg selvsagt med å ta av aluminiumsfolien til jeg nesten hadde drukket opp alt.
Da jeg endelig fikk tittet opp i glasset, oppdaget jeg jo at klumpene langt i fra var fruktkjøtt.
Det var døde maur... og jeg som hadde bestilt vegtarmat til frokost!

Nå har vi reist noen mil østover. Fortsatt langs Brahmaputra.
Men nå begynner det å bli sent, på tide å komme i køya.
Her er forresten et par bilder fra i dag tidlig. De er ganske like, men likevel litt forskjellige. Tatt med få minutters mellomrom fra samme ståsted. Bare for å vise litt av hvor mange valg man har som fotograf. Hvilket objektiv? Hvor skal jeg stå? Hvor skal jeg legge fokus... osv. Det er jo det som gjør dette så gøy!4 kommentarer:

 1. Her var det mye søppel og dritt ja!!! Ikke rart mange får magesyke i slike forhold. Reiser selv til India i april, så det blir spennende.

  God tur videre, blir moro å følge deg.

  Mvh Bent

  SvarSlett
 2. Så bra at boksen virker Johnny! Kjekt å kunne følge med! Spennende å se hvor dere havner.
  Jørgen

  SvarSlett
 3. Takk!
  Hyggelig med tilbakemeldinger. Og ja, det er mye søppel langs denne elva - og ikke minst i elva.
  Magesyke er selvsagt veldig populært hos de fleste turister som besøker India. Jeg har vært sjeldent plaget av det de siste årene, men jeg har noen vonde minner...
  Johnny

  SvarSlett
 4. Vil bare dele et nettsted om reise visum med alle dere, www.evisaasia.com. Det har tonn av info om reise visum og søke å søke reise visum online, kan det enkelt og praktisk, fyrene du prøve ut om du trenger.

  SvarSlett