mandag 5. september 2011

"To kjekke menn på tur"

I går og i dag har vi reist gjennom et fantastisk landskap. Særlig var stedet vi sov i natt spesiellt fint. En liten landsby langs Highway 20, som heter Tatla Lake. Store skoger og fjell i bakgrunnen (se bildet under).


Roger og jeg traff også en eldre kar her, som ikke akkurat var fåmælt. Han snakket både på innover -og utover pust. Vi fikk knapt lagt inn et eneste ord. Men gubben hadde mange historier å fortelle. Om gamle dager, om indianere, bjørner og ulver.

Bare tanken på å være en av de første nybyggerne her, er egentlig ganske skremmende. Ikke på grunn av rovdyr, men fordi det må ha vært et mareritt å rydde land, bygge hus, dyrke marka og ikke minst slåss mot vinteren.

Og nettopp her kommer det interessante inn: De første utenforstående som kom hit var nordmenn. Hardbarkede folk, som seilte over havet og tok seg inn i disse enorme skogene for å leve et bedre liv enn hjemme i Norge.

I morgen skal vi møte en kar ved navn Peter Solhjell. Han er født og oppvokst i disse fjellene, men hans foreldre var norske. Han har masse informasjon om nordmenn som flyttet til Canada for over 100 år siden.

Og helt til slutt: Takk Tina for kommentaren din. "To kjekke menn på tur". Det er jo selvsagt ingen overdrivelse fra din side, men vi liker likevel, i all beskjedenhet, å høre nettopp slike ord.

Så ofte vi kan!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar