tirsdag 13. september 2011

I dyreparken


12. 09. 11

Av frykt for å høres ut som en overivrig amerikaner, skal jeg spare litt på superlativene. Men bare litt. For i dag har vi hatt en fantastisk, herlig dag!

Det begynte med soloppgang over Cariboo Mountains, mens vi spiste frokost. Så padlet vi rett på en elgku med kalv. Og vi dro helt opp på siden av dem. De var litt redde i starten, men så bare ignorerte de oss.

Deretter kom vi på nok ei elgku. Denne gang sammen med en ung okse. Her også var det nesten som å være i dyreparken i Kristiansand.

Ved ett tiden fant vi en lang sandstrand, hvor vi fyrte opp primusen og lagde lunsj. Mens det oppkokte vannet stod og godgjorde seg i pakkene med frysetørket mat, la vi oss ned i den varme sanden og tittet opp i himmelen.

Ti minutter senere satt vi oss opp, og oppdaget brått at bare 30 – 40 meter unna vadet en svær grizzlybjørn gjennom vannet. Den hadde ikke fått øye på oss inntil da. Men så fikk vi brått blikkontakt, og i et halvt sekund kikket den på oss med et utrykk som sa: - Skal jeg angripe eller stikke?

Det var i alle fall slik vi følte det. Den valgte det siste, og med store byks fosset den gjennom vannet og inn i den dype skogen.

På bildet under er Roy og Roger på matjakt. De har snakket lenge om elgstek til middag, men da de kom nærme denne ”vesle” elgkua, husket de plutselig på at fisk er sunnere enn kjøtt.

Dermed ble det fisk til middag… i dag igjen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar