torsdag 8. mars 2012

... se der kom han tilbake...

Ja, noen trodde faktisk at jeg hadde fryst fast ute i villmarka, men nei. Kort fortalt: Russiske myndigheter tillater ikke bruk av min satelitt kommunikasjon, derfor har det ikke blitt noe blogging. For Internett er langt fra enkelt aa finne i denne forfryste verdenen.

Og naar det gjelder kulde: Forste uka hadde jeg et par dager med 47 minus. Saa ble det "mildt". Helt opp mot 28 minus. Men etter hvert som vi krysset inn i Yakutia, saa ble det pokker saa kaldt igjen. 48 og 49 minus.

Men forst for to dager siden opplevde jeg den kaldeste dagen saa langt: 51 minus om morgenen. Men jeg er godt kledd og har ingen problemer med kulda.

Mye aa fortelle, for dette har saa langt vaert et helt fantastisk eventyr. For de som vil lese mer, saa kommer den forste reportasjen fra reisen i paaske nummeret til Vi Menn.

Her et par bilder fra omraadet jeg er i. Befinner meg fortsatt i Sibir (og ja, han forfryste mannen i rod Bergans jakke, er Johnny Haglund avfotografert i 47 minusgrader).


1 kommentar:

  1. Hei!
    Tusen takk for et flott foredrag i kveld,
    4. oktober 2012. Du hadde veldig gode bilder, og du var veldig flink til å fortelle. Bildene, og det du fortalte fra Sibir, fasinerte meg veldig. Du hadde et kart der, og på kartet stod det navn på et land som heter Mandsjuria. I det landet, i byen Tsitsihar, i dag Quiquihar, ble jeg født for 68 år siden. Mine foreldre fortalte om Sibirkulden og varmen om sommeren. Lykke til med din neste reise. Ser at du skal til Kina om få dager. Mandsjuria er i dag en del av Kina. Kanskje du kommer til mitt fødeland ? Jeg vil følge med deg. Mvh Inger Johanne Kjøl

    SvarSlett