lørdag 10. mars 2012

Utedo i 47 minusgrader

Har hatt noen iskalde dager på denne turen. En kuldebølge... eller noe sånt... har visstnok lekt seg litt i Jakutia. Og da var jeg der. Meget spennende.


Nå er det derimot mildt. Ikke mer enn rundt 20 minus. Men nå går det mot slutten av denne turen også, så helt i orden at kulda slipper taket. De som bor her fortjener jammen litt sol og varme!!


Hva jeg skal gjøre i nærmeste fremtid, er litt usikkert. Hva som er sikkert er at jeg skal til Sør Amerika i juli og august. Ca. fem uker i Peru og Bolivia. Mulig også Chile.

For de som har lest Vi Menn en stund (og kanskje også min første bok, Forunderlige steder), vil huske "De hvites dal" i Peru?


En bortgjemt dal i tåkeskogen i Peru, hvor folk snakker quechua og er hvite. Et merkelig sted. Dit skal jeg tilbake nå til sommeren. Og denne gangen vil jeg møte en norsk kvinne der!!

Hun fikk vite om stedet gjennom min bok (Forunderlige steder), og straks hun var ferdig med studiene sine, dro hun til Peru. Først til Lima for å lære spansk (hvor hun er nå), og snart reiser hun til De hvites dal. Hun skal bo der i flere måneder og studere menneskene i dalen. Så herlig!!


Damen er forøvrig sosialantropolog - selvsagt. Jeg var engang på nippe til å starte dette studie selv, men så ble jeg bitt av reisebasillen og den finnes det visstnok ingen kur for... eller?


Må innrømme at da jeg på denne turen gjennom Sibir og nordøst Russland bodde tre dager i Oimyakon og temperaturen sank ned til 45 og 47 kuldegrader... og det eneste toalettet de hadde var en utedo, så ble reiselysten satt litt på prøve.

Her er noen foto til fra reisen gjennom det nordøstlige Russland. Jeg kommer til Magadan i morgen, og da er denne turen over også.


Takk for nå...
2 kommentarer:

  1. Oj! Trur jeg kjenner hun du snakker om :D, vist ikke det fines to sosialantropologi studenter som lærte om ”De hvites dal” gjennom boka de og er der akkurat nå pga. det. Kult, at dere har kommet i kontakt ^_^

    SvarSlett
  2. Jeg tror det må være meg du skriver om. En liten rettelse: Jeg er ikke sosialantropolog og jeg er ikke ferdig med studiet. Jeg er på feltarbeid i forbindelse med mastergraden i sosialantropologi, så det er egentlig mer riktig å si at jeg leker sosialantropolog (noe som passer meg utmerket). Jeg har kommet godt i gang med feltarbeidet og bor i La casa del colibrí i Chirimoto. Her snakker de spansk (med innskudd av quechua og dialekt, noe som gjør det ekstra morsomt for en nybegynner). I slutten av juli er det en stor festival i Chirimoto, hvis det kunne være av interesse. Jeg venter på deg i La casa del colibrí (frem til starten av august)!

    SvarSlett