mandag 4. juli 2011

Iwokrama


04. 07. 11

Gårsdagen var en krevende og slitsom dag. Ti timer i bil, på elendige veier. Bare gjørme og hull. Lyspunktene var to ferjeturer.

Men vi fikk betalt - endte opp i en svær zoologisk hage.

Men her finnes ingen gjerder.

Iwokrama er en av verdens rikeste og frodigste regnskoger. Det er nesten som Edens Hage… unntatt for de som ikke liker kryp.

For meg, som er veldig fascinert av slanger, insekter og annet kryp, så er Iwokrama et fantastisk sted.

I går, etter denne lange kjøreturen, tok Jan Tore og jeg en liten nattvandring i jungelen. Vi hadde med oss en lokal indianer. I en liten dam oppdager vi to øyne som lyste mot oss. Når vi kom frem dukket de under, men etter litt jobb med en pinne, dukket en liten kaiman unge opp. Den hadde på et eller annet vis kommet seg bort fra elva, som ligger en kilometer unna. Jeg fanget den med hendene og bar den tilbake.
(På bildet over holder vår kjentmann, Bernie, kaiman ungen)

På veien snublet vi over en fer-de-lance slange. Giftig! Så dukket en stor bufo marinis frosk opp, så en laberia slange (aggressiv og veldig giftig).

I tillegg rant det på med edderkopper, knelere, skorpioner og selvsagt – 1845 millioner mygg.

Hele denne skogen vibrerer av liv, særlig om natta. Akkurat som skogsbunnen er levende. Men det er viktig å være litt på vakt, for her lever den fryktede bushmasteren. Denne lange og meget giftige slangen, er kjent for å være veldig aggressiv.

Særlig må vi følge med når vi går om natten.

- Bushmaster slangen spiser ildfluer, så når vi går i natten med lykter, kan den lett ta feil av oss og en stor, feit ildflue, forteller Bernie, vår lokale kjentmann, som har vokst opp i disse traktene.

Vel, i natt skal vi ut i skogen igjen og kanskje er jeg heldig å få se en bushmaster… før den ser meg…

I morgen reiser vi videre sørover – til Guyanas savanner.

Her er denne såkalte laberia slangen. En giftig sak på rundt en meter.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar