torsdag 7. juli 2011

En natt i sumpen!

06. 07. 11

 

For en natt! I går dro vi fra Iwokrama rundt klokken 12. Men vi måtte bytte bil. I stede for en kraftig firehjulsdreven Toyota, dukket en Toyota Hiace opp!?

En bra bil… men ikke på disse veiene. Og det fikk vi bekreftet noen timer senere. Straks jungelen måtte vike for savanner og store, åpne sumpområder, satt vi bom fast. Et svært gjørmehull nesten slukte bilen vår.

- Slapp av, det kommer noen som kan hjelpe oss snart, sa vår nye sjåfør og satt seg ned med en røyk i munnen.

Vel, det kom til slutt en bil… 17, 5 timer senere.

Så der satt vi, midt i et stort sumplandskap. Fint når sola var oppe, men det er jo lett å gjette seg til hva som skjedde da natten kom.

Regntiden er nesten slutt, så alle vann og tjern er fulle. Myggen har med andre ord nok av plasser å klekke.

De første angrepene kom rundt klokken 18. Det var helt forferdelig. Så ble det bare verre. Og verre…

De stakk gjennom klær og bare jeg åpnet munnen, så fløy de jaggu inn der også.

Vi slo opp teltet midt i veien, og der sov vi fra klokken halv åtte i går kveld til fem i dag tidlig. Da hadde regnet jaget vekk de fleste mosquitoene, så vi våget oss ut.

Først klokken 11 kom det en bil som kunne hjelpe oss løs. Vi holdt på i halvannen time, og først klokken 12. 30, var vi på vei videre.

I går spiste vi lunsj klokken halv to. Og det var det. I bilen hadde vi plenty med drikke, men ikke noe mat. Og selv om vi dro halv ett fra stedet vi hadde stått fast, så var vi ikke ved en restaurant før klokken tre.

25 timer uten mat!

Blir med andre ord ganske slank av å være på tur…
... og forresten: Jeg har jo glemt å fortelle at Guyana er seks timer bak Norge. Også har jeg glemt å stille om denne bloggsiden. Derfor ser det som om jeg har skrevet dette innlegget klokka 00: 20. Men det er feil. Klokken er nå 18. 20 her i Leham, sør i Guyana.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar