lørdag 18. september 2010

Kununurra

Sitter på en liten cafè i byen Kununurra, hvor Kimberley villmarken begynner. 34 grader i skyggen og folk lurer på om vi "takler" heten.
- Hæ, sier jeg og forteller at det var over 50 grader i skyggen da jeg var i Sudan for litt siden.
- Hæ, svarer folk da... hvor er Sudan?
Her er det kvegdrift som gjelder, bortsett fra om vinteren, dvs vår sommer, for da renner det inn med turister til Kununurra. Stedet er jo skikkelig ute i outbacken og selvsagt severdig for en urban tysker eller nordmann.
Vi har allerede kjørt 81 mil fra Darwin, gjennom ensformig og tørt landskap. Likevel er det vakkert på en særegen måte. Det er liksom så ensomt. I dag tidlig var jeg som vanlig oppe med sola og ruslet inn i bushen med kamera. Ikke så mye å se på, men det hviler en herlig atmosfære over denne ødemarka som i alle fall jeg elsker. Bedre blir det, for om en time drar vi ut i den virkelige ødemarken. Vi skal følge Gibb River Road gjennom Kimberley og ta av her og der for å utforske villmarken og dens innbyggere.
Reiste denne ruta for akkurat 11 år siden sammen med kamerat Roy Karlsøen. Dengang bodde vi blant annet på Beverly Springs Station (i Australia kaller dem en ranch, eller en gård, for station). Denne har byttet navn og heter nå Charnley River Station. Vi skal prøve å bli der noen dager, for å suge inn atmosfæren på en gård midt ute i ødemarken her i The Kimberleys. For hvordan lever disse menneskene i forhold til de som driver en gård i for eksempel Gudbrandsdalen? Slike ting er alltid spennende synes jeg. Også er det vel et og annet fotomotiv der som må undersøkes.
Håper jeg får fikset denne satelittgreia. I så tilfelle blir det rapporter daglig. Hvis ikke så kan det ta litt tid før det neste innlegget dukker opp her...

5 kommentarer:

 1. Hei Johnny.. sitter her oppe i nord i regn og småkaldt vær.. i morgen så skal Carl Andre gå EM junior ..det blir spennende..skal oppdatere deg med resultater..god tur videre.

  SvarSlett
 2. Hei igjen. Carl Andre ble slått ut av Flavio fra sveits(på 5 poeng og full tids match) som igjen ble slått ut. Desverre uplassert i EM..god tur videre.

  SvarSlett
 3. Hei igjen Johnny! Helmax artikkel om grotter du hadde i A-magasinet på fredag!

  SvarSlett
 4. Likte meget godt den fine artikkelen i A-magasinet!Gleder meg til neste innlegg kommer og hvordan ting går der nede!

  SvarSlett
 5. Hei Johnny. Sitter nå på hytta til Roger og Mariann og leser din blogg. Her er masse fint. Hilser masse fra alle her. Veldig lik Sverre M, by the way..:-)
  Flott artikkel i Amagasinet ja. Vel hjem.
  Klem fra Skeikampen

  Kle

  SvarSlett