lørdag 21. april 2012

World Press Photo

Er i Amsterdam i forbindelse med World Press Photo. Ganske morsomt og ikke minst inspirerende. Selve utstillingen av vinnerbildene er i en gammel kirke her i byen. Den eldste av dem alle, faktisk. Og stemningen med det høye taket, de åpne rommene og lav bakgrunnsmusikk, setter sitt preg på hele utsillingen.

Litt magisk.

I dag viste jeg også bilder til en forsamling av fotografer, redaktører og mange andre. Alle World Press Photo vinnerne, som har kommet til Amsterdam, fikk tilbud om å vise frem noe av arbeidet sitt. Var litt nervøs, men det gikk bra. Viste bilder av disse jentene i fossen i Kongo (inkludert det bildet jeg vant med, selvsagt), samt bilder fra kullarbeiderne i India.

Og jeg fikk gode tilbakemeldinger. Veldig gode. Og det er ufattelig motiverende å få slike tilbakemeldinger fra folk som til daglig arbeider med fotografer på et høyt nivå.


I kveld er det utdeling av priser og i morgen hjem... og på mandag drar jeg til Ålesund. Skal ut på havet og dykke og fotografere noen dager. Så blir det foredrag i Kristiansand den 27 og 28 april.

Når det gjelder reiseplaner, så er Sør Amerika den eneste sikre post i kalenderen min for øyeblikket. Det blir ikke før i juli.

Jeg arbeider også med et annet prosjekt, men alt er ikke i boks enda. Kommer tilbake til det.

Uansett - til høsten blir det mange reiser.

1 kommentar:

  1. Travel april for deg ser jeg. Håper du får noen fine dager i Ålesund. Er jo såvidt vi er kvitt vinteren her (som er litt lenger nord)

    Men en ting jeg lurer på nå, utstilling i et spesielt lokale og ingen bilder av det? ;)

    SvarSlett