søndag 22. april 2012

Godt gjort...?

Jeg fikk en liten kommentar fra Cassandra her. Og plutselig gikk det opp et lys for meg.
- Kanskje jeg skulle tatt et bilde av World Press Photo utstillingen? Og ikke minst mitt bilde på utstillingen?

Ja, er det mulig? Men jeg la for engangs skyld kamera igjen på hotellrommet. Og jeg tenkte ikke i de baner i det hele tatt... før nå... og nå sitter jeg på flyplassen.

Beklager!

Men jeg kan jo kort fortelle hvordan det foregikk i går.

Utdelingen foregikk i en svært, flott bygg nær sentrum av Amsterdam (kalt Muziekgebouw). Servering av vin, øl og brus da vi ankom. Så ble vi etter hvert sluset inn i en sal. Her ble vinnerne plassert helt foran. Etter litt snakk og prat om årets vinnerbilder, kom en liten pause. Alle vinnerne ble da dratt bak scenen, hvor vi ble sittende i ca. 30 min.

Litt spennende å møte de andre vinnerne. Her var det jo flere kjente, store navn fra blant annet National Geographic osv. Brent Stirton, Stephanie Sinclair, Carsten Peter, Donald Miralle jr, David Guttenfelder og mange andre.

Så ble vi delt opp i puljer, etter hvilken kategori vi hadde vunnet premie i. Deretter stå vi oppstilt rett bak sceneteppet, på oppmerkede plasser hvor det stod 1 - 2 - 3.
Så, da navnet til den enkelte ble ropt opp, var det ut på scenen til nok et oppmerket område. Hand shake, bukk og nikk og takk for alt. Vill jubel fra publikum også fikk vi en plass på scenen.

Her var det venting til alle hadde fått premien sin, så noen intervjuer, deretter felles foto og dermed var alt det formelle over.

Så var det fest. De hadde leid en nattklubb eller lignende og her var det gratis drikke til alle. Etter hvert var det fulle fotografer å se i alle kroker og kriker. Også på dansegulvet.

En morsom miks. Noen hadde tatt på seg pent tøy, mens andre så ut som de akkurat hadde snublet inn døra fra et tre måneders oppdrag i den afrikanske bushen. Det støvet nesten av dem.

Og når denne morsomme blandingen slår seg løs på dansegulvet til rytmer fra 80 - tallet, så var det jo underholdende. Jeg stod over alkoholen, men i og med at jeg hadde med min kone, ble jeg tvunget opp på dansegulvet ved et par anledninger. Ikke et vakkert syn!!

Legger ut et bilde av alle vinnerne fra utdelingen i går. Han til høyre i bildet med rød glorie, er undertegnede.

1 kommentar:

  1. Kjekt å vite at selv garvede fotografer går noen steder uten kamera ;)
    Men nå som jeg leser mer om det som skjedde så burde det nok vært videokamera der. Håper dere fikk en fin kveld og en god tur hjem igjen.

    SvarSlett