søndag 16. oktober 2011

Grensetrøbbel


Min bærbare PC spiller ikke helt på lag, derfor har jeg ikke fått ut noe på disse sidene de siste dagene. Men i dag var den heldigvis i bedre humør (ja, skal bytte den ut. En humørsyk PC er helt ubrukelig!).Nå er vi i grensebyen Eagles Pass i Texas. Et veldig betent område på grunn av grensen og alt som skjer der.

I går gikk vi langs Rio Grande og tok noen bilder av grenseovergangen mellom USA og Mexico. Ikke lett, selv om vi delvis hadde fått lov av en ”superviser” fra grensevaktene.

 Amerikanerne er så ekstremt hårsåre for alt som blir foretatt i dette grenseområde. Bare du ser mistenkelig ut, så kommer de etter deg med automatvåpen og trusler om 30 år i fengsel. Og vi skulle altså ta bilder av hva grensevaktene kalte ”et yndet terroristmål”?

Likevel, det gikk overraskende bra.

Men samtidig som vi gikk her, oppstod en voldsom skyteepisode rett over grensen på Mexico siden.

Vi hørte noe ”bang, bang”, men siden det var lørdag i går, så var det en del fester på begge sider av grensen. Vi trodde derfor disse smellene var noe helt annet enn skudd.

Men da sola gikk ned, var det en grensevakt som så oss ta bilder. Han kommanderte oss først til å slette bildene, men etter mye frem og tilbake, fikk jeg overbevist han om at ”we come in peace”.

Han sendte oss videre til sin sjef, som var en veldig hyggelig kar. Og han fortalte at det har vært skyting rett over grensen i ”nesten hele dag”.

- You’re lucky to be alive, hevdet han.

At amerikanere har en liten tendens til å overdrive, er nok ikke bare rykter og oppspinn…

Har glemt å nevne at jeg reiser med en kollega fra Vi Menn. Bjørn Halvorsen jobber i redaksjonen til Vi Menn. Men nå har han ferie… mens jeg arbeider.

(Bjørn er hyggelig… men han snorker som en forkjøla dromedar på sovemedisin).

Her er et par bilder av grenseovergangen ved Eagles Pass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar