onsdag 10. oktober 2012

Tar på seg håret til mor...10. 10. 12

Litt trøtt i dag. Det er bare seks timers forskjell mellom Norge og Guizhou, men det tar likevel litt tid å legge fra seg den norske tiden. Trikset er å holde seg våken hele dagen – ikke ryke på en «kort» middagshvil. For de blir ofte ikke korte og da blir det dårlig med søvn når natten kommer, hvilket igjen fører til at det tar enda lengre tid å skru kroppen inn på «Kina tid».

I dag hadde vi flaks. Er i et område hvor de såkalte Longhorn miao lever. På norsk blir det vel noe slikt som «Lange horn miao». Høres litt corny ut, så jeg går for den engelske varianten.
Uansett, disse menneskene har en merkelig skikk når de skal kle seg pent. Da tar de nemlig på seg håret til sin bestemor, mor og kanskje tante. Og de gjør det på en veldig snedig måte - hvilket to kvinner gjorde i dag rett foran oss.

Denne skikken er faktisk ganske unik selv i verdenssammenheng, men som alt annet er dette også en utdøende tradisjon. Mer om dette i Vi Menn etter hvert.

Legger ved et bilde av de to kvinner før de begynner å pynte seg til fest mens en av landsbyens menn titter skeptisk på dem i bakgrunnen. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar