tirsdag 12. juni 2012

Midt i villmarka

          Ved grensen mellom Sverige og Norge, ikke langt unna Snåsa, ligger Gjefsjø Fjellgård. Hit går ingen veier. Her finnes ingen butikker. Men det bor en liten familie her.

I 2005 var jeg på besøk hos familien Gjefsjø midt på vinteren. Dengang var det tre timer på snøscooter fra Snåsa for å komme hit, og jeg husker hvor eventyrlig det var å bo her noen dager - midt i veiløs villmark.

Nå er jeg tilbake. Siden jeg var her første gang, har jeg hele tiden hatt lyst til å se dette stedet på sommeren. Og jeg er ikke akkurat skuffet...

Kommer tilbake til dette med en reportasje i Vi Menn.

         Jeg kom i går og skal være her til torsdag. Med meg i sekken har jeg et nytt Canon EOS 5D Mark III. Har allerede tatt mange bilder med det. Ikke akkurat overraskende, men dette er litt av en bildemaskin. En ting er at filene selvsagt blir veldig gode, men noe som er minst like viktig for meg, er hvordan kamera er å arbeide med.

Jeg var veldig fornøyd med 5D Mark II, men Mark III er et mer komplett kamera. Det tok meg litt tid å sette meg inn i alle innstillinger osv, men det er ganske deilig med et kamera jeg kan justere akkurat dit jeg vil.

Her tre bilder tatt med den nye Mark III. Men disse bildene har blitt justert på en liten laptop uten kalibrert skjerm, så bildene er neppe optimale. Uansett så gir de i alle fall et lite innblikk hvor i verden jeg er i øyeblikket...1 kommentar:

  1. Artig, gleder meg til å lese den reportasjen, alltid spennende med andre mennesker som lever utafor samfunnets a4 mal ;)

    SvarSlett