torsdag 6. februar 2014

Fotografen i arbeid

Det ble tiger til slutt, men det var ikke slik jeg hadde ønsket. Men sånn er det noen ganger. Mer om det i Vi Menn.

Denne turen går mot slutten. Neste reise blir kanskje tilbake til Colombia. Jobber med et spennende prosjekt der nå, men alt er ikke på plass enda i forhold til en ny reise dit. Men håper det går i orden i løpet av noen uker.

I mellomtiden legger jeg ved noen bilder av meg på jobb de siste dagene her i India.

Alle bildene er tatt av min kjentmann, Moon Boruah, på et Canon G16.

 Bilde nr. 01: Her er jeg på vei ut av et flere hundre år gammel tempel i Orchha. Som noen kan se ut av bildet, så jeg anlagt bart i et fåfengt forsøk på å blende inn med den mannlige befolkningen i India.

 Bilde nr. 02: Her står jeg nesten helt øverst i dette gamle tempelet og fotograferer en gribb. Mer om det i Vi Menn etter hvert.

 Bilde nr. 03: Utenfor Ranthambore nasjonalpark fotograferer jeg noen av innbyggerne i landsbyen Mina, som stadig vekk får tiger på besøk.
 Bilde nr. 04: Vakre farger blant kvinnene i landsbyen Mina. Ganske utrolig at det årlig kommer sikkert tusenvis av turister til Ranthambore nasjonalpark for å se tiger, men 30 min. med jeep unna hovedporten til nasjonalparken, har folk knapt sett en turist.
 Bilde nr. 05: Haglund venter på et bilde, mens kjentmannen min knipser i vei.
Bilde nr. 06: En dame fra Mina kutter gress i sennepsfrø åkeren, og jeg prøver å få noe ut av det. I disse åkrene har lokale stadig vekk støtt på tiger. Må være ubehagelig, for du ser jo ingenting før du står snute til nese med det stripete kattedyret.

mandag 3. februar 2014

Canon... nok engang...

Det bare strømmer på med innlegg fra en ellers ganske ordfattig blogg.... Men her er nok et bilde på Canon sine sider for de som vil se mer:

http://cpn.canon-europe.com/content/ambassadors/explorers/johnny_haglund/blogs/blog10.do

Ingen tiger i dag. Bare en hel haug med turister. Men hadde en veldig spennende ettermiddag. Dro avgårde til en landsby, hvor folk har blitt drept av tiger. Spennende å snakke med disse menneskene - de har jo en helt annen oppfatning av tiger, enn turistene har.

Mer om det i Vi Menn og mer om det her etter hvert også.

søndag 2. februar 2014

Tempelvokteren

To bilder og en link, til de som vil se mer:
Bildene er av en tempelvokter jeg fotograferte i dag tidlig...





 ... og linken er et kort intervju med et britisk nettsted ang. bildene fra alligatorjakten i Louisiana:
http://deskboundtraveller.com/picture-stories/alligator-hunting-in-louisiana/

lørdag 1. februar 2014

Orchha



01. 02. 14

15 timers togtur ble til 20 timer og 30 minutter – deretter en 40 minutters humpetur i en rickshaw. Men, som bildet viser, så hadde jeg det ikke veldig vondt på togturen! 


Men det bringer frem minner om andre langdistanser jeg har tilbakelagt; Første gang jeg var i India, i 1988, tok jeg buss fra Delhi til Srinagar i Kashmir. 36 timer tok det.

          Tilbake til nå-tid: Vi kom frem til Orchha og dette er faktisk et ganske fint sted. Totalt forskjellig fra Jharia, men det er helt ok nå. Greit å puste litt frisk luft, spise god mat og få et hotellrom uten alt for mange rotter og kakerlakker.
Blir her bare to netter til, så drar jeg videre til et sted jeg ikke har besøkt siden 1993 - Rhantambore nasjonalpark.

På bildet under, forsøker jeg å blende inn. Men det er litt vrient med nesten dobbelt så stor kroppsvekt som en vanlig indisk mann, blek hud og dårlig hindi kunnskaper. For ikke å snakke om alt kamerautstyret…
Men jeg har anlagt bart – det burde jo hjelpe voldsomt!